Сьогодні Голова Верховної Ради Володимир Рибак проведе зустріч з дітьми — членами шкільного парламенту, які мешкають в одному із селищ міського типу Тернопільської області.

Ця зустріч відбудеться на прохання президента шкільного парламенту Козівської загальноосвітньої школи І—ІІІ ступенів Христини Горошок, котра звернулася до В. Рибака з проханням прийняти шкільний парламент у Верховній Раді.

У своєму листі Христина повідомила, що в школі щорічно проводиться день учнівського самоврядування, «де всі функції життя школи перебирають на себе учні, шкільний парламент». «Ми зробили висновок: говорити, критикувати, робити зауваження, підмічати недоліки — це одне, а працювати — інше. Я люблю дивитися телевізійні новини, бачу, як Ви головуєте на сесіях, як терпимо ставитеся до вигуків, толерантно себе ведете на сесії, і подумала, чи не можна нам поїхати із парламентом школи до Вас у Київ і глибше ознайомитися із життям найвищого законодавчого органу України», — пише дівчинка.

У свою чергу, Голова Верховної Ради побажав Христині Горошок та шкільному парламенту успіхів у навчанні та позакласній роботі й запросив шкільний актив до парламенту, щоб діти ознайомилися з роботою вищого законодавчого органу країни, «відчули пульс столичного життя, отримали наснагу для подальшої діяльності».

«Дослухайтесь до порад вчителів і наставників, приймайте мудрі рішення, будьте чесними громадянами і патріотами», — зазначив В. Рибак.

Прес-служба Верховної Ради України.