Дякуємо за важливе рішення, яке ще на один крок наближає відновлення історичної справедливості для Українського народу.

Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

«Зло та злочини проти людяності минулого мають бути визнані, засуджені та названі своїми іменами. Ми також звертаємося до Палати депутатів Люксембургу надати чітку оцінку новітнім злочинам росії — визнати рф державою-терористом. Це та інші питання посилення парламентського тиску на рф ми обговорювали з Президентом Палати депутатів Люксембургу Фернаном Етженом під час робочої поїздки до країни. Це особливо актуально після підриву рф Каховської ГЕС.

Вдячна панові Президенту Палати депутатів за лідерство і всім депутатам за підтримку резолюції про визнання Голодомору-геноциду.

Дуже цінуємо зусилля Люксембургу в наданні гуманітарної допомоги Україні на понад 90 млн євро та гостинний прийом понад 5000 вимушених українських переселенців. Також з початку масштабної російської агресії Люксембург надав безпрецедентну для країни військову допомогу на понад 75 млн євро, а це 16 відсотків власного оборонного бюджету», — зазначила Олена Кондратюк.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко також подякував Парламенту Люксембургу за рішення визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом Українського народу.

«Це відновлення історичної справедливості! І все більше країн роблять відповідний крок», — підкреслив Олександр Корнієнко.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.