росіяни також обстріляли Донеччину ракетами Х-22. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Пуск Х-22 відбувався з Ростовської області з бомбардувальників Ту-22М3. Противник атакував «мопедами» зі східного узбережжя Азовського моря. 9 з 10 цілей збито. Зокрема, очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак зазначив: три з цих дронів було збито над регіоном.

Своєю чергою начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович поінформував, що у регіоні є влучання «шахедів» в об’єкт інфраструктури у Світловодську, минулося без жертв.

У ніч на 14 червня рашисти атакували Одесу з акваторії Чорного моря ракетами «Калібр»: є влучання в громадські об’єкти, зокрема в бізнес-центр та складське приміщення торговельної мережі. Пошуково-рятувальна операція завершена — троє загиблих, тринадцять поранених, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

«Знову об’єкти цивільної інфраструктури: бізнес-центр, навчальний заклад, магазини, церква, заклад харчування. Вночі. Підступно, як і завжди», — сказав він.

За даними прес-служби ВМС, станом на середу росіяни утримують на бойовому чергуванні в Чорному морі шість кораблів, серед них два носії крилатих ракет, споряджені 16 «Калібрами».