«У нас великий масштаб ви-кликів щодо деокупації та реінтеграції. Але ми не можемо відповідати на них шляхом встановлених практик — їх немає», — акцентував Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко  у вітальному слові під час форуму «Перші кроки після де-окупації».

«В умовах воєнного стану будь-які зміни у міграційному законодавстві передусім повинні відповідати інтересам національної безпеки та зміцненню інституту громадянства України», — таку думку висловив голова Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції ТОТ України, національних меншин і міжнаціональних відносин Андрій Задорожний під час робочої зустрічі з керівництвом Державної міграційної служби України.

На зустрічі обговорювали найактуальніші законодавчі ініціативи, спрямовані на вдосконалення чинних нормативно-правових актів, які стосуються громадянства, статусу іноземців та осіб без громадянства, біженців тощо.

Андрій Задорожний від імені очолюваного ним комітету висловив готовність до подальшої співпраці з Державною міграційною службою України та наголосив на необхідності приведення положень міграційного законодавства у відповідність до стандартів Європейського Союзу.

Також Андрій Задорожний провів робочу зустріч з в. о. голови Офісу Ради Європи в Україні Оленою Литвиненко (на знімку). Під час розмови, зокрема, йшлося про реалізацію Плану дій Ради Європи для України «Стійкість, відновлення та відбудова» на 2023-2026 роки.

Окремо звернули увагу на необхідність законодавчого врегулювання проблемних питань, пов’язаних із забезпеченням прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, захистом прав національних меншин, посиленням національних інституцій, які займаються захистом прав людини, модернізацією законодавства у сфері захисту персональних даних.

Фото з відкритих джерел.