Він розповів, що група конгресменів Палати представників Конгресу США — що суттєво, і республіканці, і демократи, — підготували важливий з точки зору прецедентного права законопроект, який стосується важливого питання замороження, конфіскації та передачі Україні коштів росії.

«Раніше йшлося про можливість замороження російських активів, але для нас більш важливим є питання конфіскації цих активів і безпосередня передача Україні. І, власне, це є метою цього законопроекту», – зауважив парламентарій. 

За його словами, документ дасть можливість Президенту США конфісковувати і передавати кошти та активи рф в США на користь України. Наприклад, кошти російського центробанку, а також інші суверенні або державні кошти росії.

Окрім того, Голова Комітету зазначив, що авторами законопроекту є американські конгресмени-прихильники України: конгресвумен Марсі Каптур, яка є одним із керівників групи дружби з Україною, Голова Комітету закордонних справ Палати представників Майкл Маккол та інші.  

Візування акту представниками обох політичних сил Конгресу, за словами Мережка, свідчить про широку двопартійну підтримку України у Парламенті США.

Більше про законопроект та його текст за посиланням.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України