«Це не лише думка, а й відчуття, які сформувалися під час 16-ої Конференції голів парламентів малих європейських держав. І це видно на практичному прикладі — наприкінці було прийнято Декларацію, де також ідеться про Україну, зокрема, підтримку та солідарність», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Учасники, зокрема, рішуче засуджують порушення міжнародного гуманітарного права, скоєні росією, та вітають розслідування Міжнародного кримінального суду щодо можливих воєнних злочинів та злочинів проти людяності, а також загалом будь-яких порушень міжнародного права у світі без винятків чи подвійних стандартів.

Окрім того, документом учасники Конференції запевняють у готовності використовувати всі парламентські засоби задля сприяння мирному завершенню повномасштабного російського вторгнення в Україну, а також підтверджують рішучість міцно закріпити Україну у демократичній Європі, чиї цінності та принципи вони захищають.

«Учасники розуміють, що на долю українського народу випало чимало випробувань. І готові разом із нами проходити цей шлях — до перемоги», — зауважив Олександр Корнієнко.

Окрім того, він зазначив, що почув дуже багато важливих меседжів, зокрема, щодо того, якщо росія не побоялася напасти на країну доволі великих розмірів, то що вона зробить із малими державами Європи: «І представники країн кажуть одне одному, що потрібно продовжувати й посилювати підтримку України резолюціями та взагалі необхідним».

«Підтримувати, аби перемогти. Щоби зупинити агресора, забезпечити мир на справедливих умовах, припинити кровопролиття та схаменути амбіції російського диктатора», — акцентував Перший віцеспікер, додавши, що всі ми вчора, сьогодні й завтра будуємо той світ, в якому хочемо жити і яким хочемо, щоб його побачили наші діти — без війни, із безпекою та справедливістю.

Насамкінець він висловив вдячність за позицію й готовність разом досягати спільної мети — перемоги.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України