Відповідна нарада відбулася за головування очільниці Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко 20 червня. У заході також взяли участь директор департаменту науки та освіти Харківської обласної військової адміністрації Олексій Литвинов, керівники закладів та профільні фахівці.

«На Харківщині всього 6 санаторних шкіл. Пропонується на основі цих шкіл створити ліцеї, навчально-реабілітаційні центри, спеціальні школи. Так вдасться зберегти матеріально-технічну базу, медичний блок, колективи фахівців. Крім того, вдасться значно розширити перелік профілів навчання. І, найголовніше, забезпечити право дітей навчатися й отримувати необхідне лікування, — зазначає народний депутат. — Ініціював відкрити на базі однієї із санаторних шкіл ліцей з військово-фізичної підготовки. Підтримую також пропозицію директора Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександра Сидоренка щодо створення на Харківщині Центру соціально-психологічної та медичної реабілітації для дітей, постраждалих від повномасштабного російського вторгнення».

Павло Сушко нагадав, що відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» всі санаторні школи повинні бути трансформовані в інші типи закладів до 1 липня 2025 року.

«На сьогодні важливо не лише зберегти напрацьований досвід і базу, а й перетворити їх на сучасні заклади якісної освіти. Вдячний Харківській обласній раді за важливу системну роботу в цьому напрямку. Працюємо далі!» — зазначив народний депутат.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.