«Я повернувся до строю, обмежено придатний у воєнний час, — написав у Фейсбуці Герой України Дмитро Фінашин (на знімку) з позивним «Фін». — Кожна людина повинна зробити максимум для Перемоги».

Дмитро родом з Козятина на Вінниччині. Народився у сім’ї залізничників. Служив снайпером у батальйоні імені Кульчицького Нацгвардії України, пройшов АТО. 24 лютого зустрів на Луганщині. Під час зачистки лісосмуги його група потрапила в оточення ворога. Бій тривав багато годин. З групи він залишився один з численними пораненнями. Три доби повз, збираючи всі сили в кулак. Втрачав свідомість, провалювався в галюцинації. Йому поталанило — напрямок руху був до своїх. Ледь живого гвардійця знайшли бійці 80-ї бригади, якщо точніше, один із них — офіцер лицар трьох орденів «За мужність» та ордена Богдана Хмельницького Максим Бугель.

У Дніпрі в лікарні Фінашину ампутували ліву руку. Реабілітацію проходив у США. Приємно вражений ставленням простих американців до поранених військових. Його протезували.

6 жовтня 2022 глава держави своїм указом присвоїв Дмитру Фінашину звання Героя України. Нагороду йому вручав Володимир Зеленський.

Під його дописом у Фейсбуці дехто у коментарях висловлює здивування, з припискою: «без образ». Мовляв, що можна робити у війську без руки. Інші кажуть, що дехто має дві здорові руки, але користі від них жодної.

Вінницька область.

Фото з відкритих джерел.