«Україна пишається кожним із вас. Ви — круті, міцні. Наші справжні українці. І всі в державі, хто не на фронті, прекрасно розуміють, що ви робите сьогодні найскладнішу роботу. І всі знають, що східний напрямок — дуже складний, тут гаряче. Тому я впевнений, що великий внесок у майбутню Перемогу зробите саме ви», — на цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський, звертаючись до воїнів підрозділів Збройних Сил України, які відзначилися на Бахмутському напрямку.

Під час робочої поїздки в Донецьку область Володимир Зеленський заслухав детальну доповідь командувача оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» генерал-полковника Олександра Сирського про оперативну обстановку на цьому напрямку та перспективи її розвитку.

Президент вручив державні нагороди військовослужбовцям підрозділів оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця». Спілкуючись із бійцями, Верховний Головнокомандувач відзначив їхню героїчну місію із захисту нашої Батьківщини.

Звання Героя України із врученням ордена «Золота Зірка» присвоєно командиру аеромобільної роти 81-ї окремої бригади ДШВ капітану Олегу Оливі, який цього дня відзначав свій день народження.

Перебуваючи у Донецькій області, Володимир Зеленський також відвідав передові позиції ЗСУ на Бердянському напрямку, де ознайомився з роботою командно-спостережного пункту третього батальйону Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького.

Про поточну оперативну ситуацію на підпорядкованій ділянці фронту Президенту доповів командувач Оперативно-тактичного угруповання «Донецьк» генерал-лейтенант Юрій Содоль, після чого були спільно обговорені питання формування корпусу морської піхоти.

Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка» заступнику командира батальйону морської піхоти 35-ї окремої бригади морської піхоти Командування морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ майору Сергію Дудіну. Державні нагороди отримали від глави держави й інші військові, які брали участь у звільненні населених пунктів на Бердянському напрямку.

Цієї ж доби Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку до Запорізької області, де відвідав передові позиції Збройних Сил України на Мелітопольському напрямку.

У командному пункті Президент заслухав доповідь командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» бригадного генерала Олександра Тарнавського. У центрі уваги глави держави та військового командування перебували, зокрема, загальна оперативна ситуація на ділянці фронту, динаміка просування на основних напрямках та потреби частин і підрозділів у деяких видах озброєння.

Під час вручення державних нагород бійцям, які беруть участь у деокупації Запорізької області, Володимир Зеленський подякував їм за службу й побажав Перемоги над російськими загарбниками.