Члени Комітету з питань правоохоронної діяльності спільно із заступником Міністра внутрішніх справ України Богданом Драп’ятим та представниками Консультативної Місії ЄС в Україні EUAM Ukraine з дводенним робочим візитом відвідали м. Кропивницький.

Під час поїздки народні депутати ознайомились з матеріально-технічною базою Донецького державного університету внутрішніх справ, основні потужності якого було перенесено з Маріуполя до Кропивницького, зустрілись з викладачами та курсантами університету.

Члени Комітету також побували у притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства, ознайомилися з роботою ситуаційного центру Головного управління Національної поліції у Кіровоградській області, ситуаційного центру ДСНС у Кіровоградській області, діяльністю тренінгового центру ДСНС у Кіровоградській області, роботою спецпідрозділу КОРД, діяльністю стрілецького полігону ГУНП у Кіровоградській області.

Під час робочих нарад народні депутати разом з керівниками усіх правоохоронних структур області, обговорили поточний стан справ, законодавчі виклики та проблемні питання, які доводиться долати щодня, зокрема ДТП, порушення правил комендантської години, механізми вдосконалення мобілізаційних заходів.

Учасники візиту відзначили, що незважаючи на воєнний стан та глобальні виклики сучасності, правоохоронна система регіону демонструє ефективну роботу.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України