Шістнадцять студентів продемонстрували мистецтво приготування бургерів, а оцінювало їхні кулінарні шедеври та вміння авторитетне журі на чолі із шеф-кухарем, ідеологом соціального проєкту з поліпшення культури харчування Cult Food Євгеном Клопотенком.
Змагання відбулися в межах експериментально-дослідної роботи всеукраїнського рівня «Вдосконалення професійної підготовки кухарів на основі компетентнісного підходу», повідомляє Департамент освіти і науки КМДА.
Організатори кажуть, що захід сприятиме розвитку конкурсного руху серед здобувачів професійно-технічної освіти, які навчаються за експериментальними програмами.
За умовами конкурсу кожен учасник протягом 90 хвилин мав приготувати та сервірувати страву на дві персони. Під час змагання враховували такі критерії як зовнішній вигляд, організація робочого місця, дотримання санітарно-гігієнічних норм, технологія приготування, використання сучасних технологій, оформлення, смакові якості, креативний підхід або оригінальність страв.
Найкращим визнали бургер студента Київського професійного коледжу мистецтва та технологій сервісу Сергія Пономаря, а друге й третє місце віддали вихованцям Київського професійного коледжу сфери послуг Юлії Повторацькій та Діані Покричинській. Переможців конкурсу відзначили грамотами та подарунками.
Вл. інф.