«Щодня нашим військовим доводиться виборювати мир та відновлювати незалежність на тимчасово окупованих українських територіях ціною власного здоров’я. І наш обов’язок у тилу — зробити все необхідне, щоб наші боги ЗСУ змогли після Перемоги повернутися до нормального, на-скільки це буде можливо, життя!», — підкреслює народний депутат України Василь Вірастюк («Слуга народу»).

Народний обранець переконаний: спорт є одним із найкращих інструментів реабілітації та соціалізації ветеранів. Тож уже в липні розпочинаються перший Всеукраїнський тур спортивних змагань для ветеранів «Незламні» та більш масовий проект для захисників, які повернулися із фронту, й усіх охочих — «Сильні України». Оприлюднено й графік змагань початкового етапу. 2 липня об 11-й годині перший Всеукраїнський тур змагань для ветеранів «Сильні України» стартує в Полтаві за участі представників Полтавської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей. 

8 липня у столиці — комплексний захід «Київ Незламний». А 15 липня учасники проекту «Сильні України» зустрічатимуться у Житомирі.

Ідея проведення заходів на підтримку ветеранів бойових дій з’явилася у Василя Вірастюка під час нещодавнього відвідання ним хлопців-захисників у реабілітаційному центрі «Галичина» на Львівщині. Зустрічі й спілкування, що відбулися, ще більше надихнули народного обранця на реалізацію цих масштабних ініціатив.

«Вірю, що нам вдасться зробити все, аби ветерани найстрашнішої війни ХХІ століття відновили жагу до життя та здоров’я фізичною культурою і спортом, які є одними з найбільш дієвих способів фізичної та психологічної реабілітації!» — зазначив парламентарій.

Історія співпраці Василя Вірастюка із Президентом Федерації Стронгмену України Сергієм Конюшком у межах проекту «Звитяга Нескорених» сягає у 2015 рік. Зараз пан Василь спільно зі своїми однодумцями у Верховній

Раді активно розвиває нову для України галузь — реабілітації ветеранів війни фізичною культурою та спортом. Робота просувається спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, де Василь Вірастюк очолює профільний підкомітет, і безпосередньо з очільником комітету Михайлом Радуцьким. Взаємодія є й із народним депутатом України, головою партії «Слуга народу» Оленою

Шуляк та з підкомітетом з питань соціального захисту прав ветеранів Комітету Верхов-ної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

«Ті, хто стежить за роботою Федерації Стронгмену України, знають, що федерація цьогоріч провела вже два комплексні заходи. Отже, запрошуємо ветеранів, учасників бойових дій та членів їхніх родин до участі у першому

Всеукраїнському турі змагань «Сильні України», — зауважує Василь Вірастюк. — На наших майданчиках вони зможуть випробувати свої сили в адаптивних видах спорту: веслування на тренажері, жим лежачи, 
аеробайк, стрільба з лука!

Згодом будуть визначені подальші міста проведення змагань, і в кожному регіоні ми запросимо учасниківі з декількох сусідніх із ним областей — відтак змагання охоплять мешканців усіх регіонів України. Разом до Перемоги!

Будьте сильними».

На знімку: народний депутат України Василь Вірастюк із захисниками, які повернулися з фронту.

Фото зі сторінки Василя Вірастюка у Фейсбуці.