Обговорювалася низка важливих питань, пов’язаних з безпекою на Чорному морі, та стратегією розвитку Військово-морських сил на час війни і після її закінчення.

Зеленський захоплювався майстерністю та відвагою українських військових, які зуміли перетворити Чорне море на акваторію своєї сили, доводячи в такий спосіб свою непохитну відданість захисту національних інтересів.

Одним з важливих напрямів розвитку ВМС стала програма морських дронів та ракетна програма. Президент залишився задоволений проміжними результатами цих програм та висловив надію на подальший їхній успіх.

Зустріч завершилася словами привітання від Зеленського до військових ВМС з професійним святом, висловлюючи при цьому вдячність за їхню невтомну працю та самовідданість на захисті України.

Президент також підкреслив, що довіра до Військово-Морських сил знищила всі надії ворога на підкорення Чорного моря, та відзначив великий внесок українських воїнів у забезпечення безпеки країни.

«Окупантам доведеться так само боятися наближатись до нашого українського Криму і до наших берегів Азовського моря, як російські кораблі вже бояться наближатись до одеського Чорноморського узбережжя», — додав Президент.

В Одесі Володимир Зеленський узяв участь у заходах із нагоди Дня Військово-Морських сил, зокрема зустрівся з курсантами Інституту військово-морських сил Національного університету «Одеська морська академія» та вручив державні нагороди.

Президент також відвідав госпіталь, де проходять лікування поранені бійці, та вручив військовим державні нагороди.

Одеса.

Фото із сайту ОПУ.