Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко взяв участь у нараді щодо подальших кроків для виконання рекомендації Європейської Комісії «За демократію через право» про завершення реформи законодавчої бази щодо національних меншин.

У нараді під головуванням Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної взяли участь, зокрема, і голова парламентського Комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак та заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин Неллі Яковлєва.

«В основному говорили про імплементацію висновку Венеційської Комісії щодо Закону про нацменшини та забезпечення необхідної координації для розробки та впровадження рішень.

Це серйозне питання і заради його максимально ефективного виконання треба слухати та чути стейкхолдерів, зокрема, провідних експертів та представників національних спільнот», — зазначив на своїй сторінці у Фейсбуці Перший заступник глави парламенту Олександр Корнієнко.

«Важливо, щоб всі законодавчі зміни, які будуть підготовлені, були обговорені з представниками національних спільнот та експертами. Питання не є простим, і потребує виваженого підходу», — наголосила Ольга Стефанішина і подякувала народним депутатам за готовність працювати спільно над подальшими кроками. У свою чергу, наголосила вона, на урядовому рівні вже розроблено низку нормативно-правових актів, спрямованих на розширення можливостей для представників національних спільнот реалізовувати свої права. «Плануємо їх ухвалення, як і Державної цільової програми «Єдність у розмаїтті» цього місяця», — поділилася Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Вона нагадала, що вже у жовтні цього року очікується звіт Європейської Комісії в межах пакета розширення, де буде надано оцінку прогресу України.

«Ставимо за мету фіналізувати всі завдання, які можемо, в найкоротші терміни», — резюмував Олександр Корнієнко і додав: «Працюємо далі разом заради спільної мети всього українського народу!»

Фото зі сторінки Олександра Корнієнка у Фейсбуці.