Сабін Фрейзер Гюнеш має за плечима 25 років праці в сфері гендерної рівності та прав людини.

Вони провели важливу зустріч у розвиток нашої співпраці з цією організацією, яка займається захистом прав жінок і розвитком жіночих лідерських якостей.

«Два основні напрями, в яких я попросила допомоги і підтримки — це реінтеграція ветеранок, які повернуться з війни, та участь жінок у політичних процесах, в тому числі в процесах післявоєнної відбудови.

ООН Жінки можуть допомогти у цих напрямах. Гранти для підприємниць, навчання, практичні курси з гендерного бюджетування, знання прав людини, законодавства, юридичних практик для ведення бізнесу — методів допомоги безліч.

Щиро вдячна ООН Жінки за підтримку Українського Жіночого Конгресу, співініціаторкою якого я є. 20 липня у співпраці ми плануємо провести спеціальну подію УЖК, присвячену ролі жінок-лідерів і жіночих організацій у відбудові України.

Також закликала Представницю ООН Жінки в Україні надати широкого розголосу фактам незаконної депортації росією українських дітей.

Це дуже важливо, і ми розраховуємо на активну позицію міжнародних організацій у захисті прав наших дітей!» — написала на своїй сторінці у Фейсбуці Олена Кондратюк.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.