У ФГ «Коник», яке очолює Василь Мелеш (на знімку праворуч), вирощують абрикоси, черешні, яблука, груші, сливи та деякі види овочів. Наразі триває сезон черешні: тут плекають кращі світові сорти і щороку збирають до 80 тонн вітамінних плодів. Смак стиглих черешень нікого не залишає байдужим. Природні умови і земля надзвичайно пасують фруктам, тож різні сорти черешні плодоносять протягом восьми тижнів.

Не дивно, що понад мільйон літрів фруктових соків за рік розливає це відоме фермерське господарство. А загалом плодова продукція підприємства постачається не лише по всій країні, а й за кордон.

Налитий сонцем урожай дбайливо збирають і запаковують працівники підприємства. Ласувати ягодами мають можливість не тільки закарпатці, а й споживачі у різних регіонах країни. Це особливо важливо під час повномасштабної війни, коли частина угідь на півдні й сході держави тимчасово окуповані росіянами, або поля вщент усіяні мінами.

Голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко (на першому знімку ліворуч) відвідав фруктові сади господарства. 

Василь Мелеш вважає, інформує прес-служба облради, що таких системних підприємств на Закарпатті має бути більше, адже це не тільки наповнює бюджет області, а й допомагає утримувати економіку всієї країни у такий складний час. Сам фермер ділиться досвідом і готовий підтримати початківців. Каже, що перспектива фермерства в краї надзвичайно висока, враховуючи природні умови. Сонце, ґрунт, гори, волога, світловий день дають змогу на десять діб випереджати у зборі врожаю північні та центральні регіони України. Також клімат сприяє унікальному окрасу яблук...

Уже 27 років «Коник» успішно розвивається і залишається на вістрі технологічного прогресу.

«Звичайно, все непросто. Є проблеми з банками, фінансуванням, ми пережили важку зиму блекаутів, але попри це все закарпатські фермери долають виклики, створюють робочі місця, підтримують як сільськогосподарську сферу країни, так працюють і на експорт, — розповів Володимир Чубірко. — Завдяки таким людям, як Василь Мелеш, я вірю в Україну».

Закарпатська область.

Фото прес-служби облради.