Благодійну допомогу Український Парламент отримав від Парламенту Німеччини (Бундестагу). За погодженням із німецькими партнерами, левову частину передали постраждалим університетам. У переліку наданої допомоги, зокрема, персональні комп’ютери, монітори, принтери, клавіатури та інше необхідне для навчання обладнання та комплектувальні.

Обладнання, як повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України, отримали передусім університети, евакуйовані з міст свого розташування, зокрема і після початку повномасштабної агресії.

Під час зустрічі з ректорами закладів вищої освіти Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний та голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина наголосили, що, попри повномасштабну війну та постійний терор з боку рф, українська молодь не повинна втрачати можливість отримувати знання.

Вячеслав Штучний зазначив, що Апарат Верховної Ради України долучився до ініціативи, оскільки це можливість практично підтримати студентів та освітні заклади, особливо в такий складний для країни час.

«Ми розуміємо, як це, коли війна приносить біду в дім. А ваші заклади вищої освіти — це ваш дім. Ми розуміємо, яка потрібна допомога. І те, що ми можемо, — ми завжди зробимо в рамках чинного законодавства. Адже освіта — надважлива. Люди мають щодня набувати нових знань», — зауважив Вячеслав Штучний під час зустрічі з керівниками закладів вищої освіти.

Народна депутатка України Юлія Гришина, зі свого боку, зазначила, що у сьогоднішньої війни є кілька аспектів і один із них — це війна росії проти освіти та освіченості українців.

«росія знищує наші заклади освіти, бібліотеки. Знищує усе, завдяки чому наша нація є такою освіченою. Сьогодні і Президент, і Уряд, і керівництво Українського Парламенту, і Апарат Верховної Ради України в абсолютний пріоритет ставлять освіту й науку. Тому разом зберігаємо нашу освіту», — наголосила парламентарій.

Фото: rada.gov.ua