А система пільг, передбачена законодавством, продовжуватиме діяти для мешканців цих територій. Про це за результатами зустрічі з міністром захисту довкілля та природних ресурсів Русланом Стрільцем повідомив народний депутат від групи «Довіра» Володимир Арешонков (на знімку).

Чорнобильці, за його словами, показали всій Україні, що за свої конституційні права, за державні гарантії треба боротись, бо народ є носієм влади і його думку не можна ігнорувати. «Вдячний всім, хто не відсиджувався, а активно включився у процес щодо недопущення перегляду меж чорнобильських зон. Після відомих подій у Коростені, в інших громадах нас почули», — зазначив народний депутат на своїй сторінці у Фейсбуці, додавши пізніше, що проект постанови був видалений з сайту Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Зі слів народного депутата, урядовці погодилися, що ухвалення постанови щодо перегляду зон є необґрунтованим.

«Я отримав чітку відповідь і повідомляю усім — цей проект постанови не розглядатиметься урядом», — додав Володимир Арешонков.

Нагадаємо, що винесений на громадське обговорення проект постанови КМУ «Про затвердження переліку населених пунктів, віднесених до зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України» викликав масові протести у низці громад Житомирської області, і навіть призвів до перекриття міжнародної траси Київ — Ковель — Ягодин мешканцями Коростеня.

Цим проектом постанови передбачалося скоротити кількість населених пунктів, які перебувають у встановлених законодавством чорнобильських зонах, із 863 до 145.