Партнери України вже давно не звертають уваги на шантаж з боку росії. Зокрема, погрозами застосування ядерної зброї рф в принципі не вдавалося вплинути на рішення наших союзників.

«Партнери досить чітко усвідомлюють небезпеку застосування тактичної ядерної зброї з боку рф і напрацьовують різні сценарії реакції на такі дії. Президент України Володимир Зеленський зараз дуже багато робить задля того, щоби привернути увагу до ситуації на Запорізькій АЕС. Це йому вдається. Наші партнери сфокусовані на ситуації. Усі розуміють: якщо радіаційна хмара піде на країни наших партнерів, держави НАТО, думаю, що це може бути сприйнято, як напад на Альянс, а отже, може застосовуватися стаття 5 Вашингтонського договору», - зазначив парламентарій.

За його словами, чим більше публічності й уваги приділяється проблемі, тим більше варіантів, що активно реагуватимуть на неї наші партнери.

«Ми попереджаємо світ заздалегідь, що може бути масштабна аварія, тому треба реагувати зараз. Сподіваюся, що через різні канали впливають на плани та дії Кремля і союзники росії, зокрема КНР», - сказав політик.

Водночас він наголосив, що там, де дипломати безсилі, говорять гармати.

«Нині немає альтернатив реалізації формули миру Володимира Зеленського щодо повернення всіх наших територій. Оскільки рф не погоджується на дипломатичне рішення та відведення своїх військ із території України, то ми звільняємо її за допомогою гармат, тобто за допомогою Заходу та їхнього озброєння власними силами», - підсумував народний депутат.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України