Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спілкування в режимі відеоконференції зі студентами та професорсько-викладацьким складом Університету Буенос-Айреса та інших аргентинських вишів.

В онлайн-зустрічі взяли участь майже 400 студентів, керівники закладів освіти, професорсько-викладацький склад, голови іноземних дипломатичних представництв тощо.

«Ми запропонували формулу миру й хочемо, щоб навколо цього об’єдналися всі держави. Наші військові зброєю витісняють ворога, а політики й суспільства інших держав можуть нас підтримувати в різних мирних ініціативах. Ми хочемо, щоб Латинська Америка долучилася, щоб долучилася Аргентина. Це дуже важливо», — зазначив Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання студентів.

Президент акцентував, що всі пункти української формули миру конкретні й стосуються подолання всіх тих криз, які українці пережили або переживають унаслідок агресії рф. «Якщо ми говоримо про пункт щодо ядерної безпеки, то не лише тому, що боїмося підриву на Запорізькій АЕС, оскільки це виклик не лише для України, а й для всього світу. Ми всі ці кризи переживаємо, ділимося, на жаль, цим трагічним досвідом, і в нас є рішення щодо цих пунктів. Але для цього нам потрібне об’єднання світу навколо цих проблем, політичний тиск на росію і рішення щодо всіх цих криз», — пояснив він.

Володимир Зеленський також наголосив на необхідності приєднання держав Латинської Америки до санкцій проти росії, поки не буде досягнуто справедливості й поки рф не припинить своєї агресії, інформує пресслужба Президента України.