Основну проблематику створення планувальних документів в розвитку інфраструктури та енергоефективності на регіональному та місцевому рівнях, у тому числі і програм комплексного відновлення територій окреслив експерт з питань регіонального розвитку Р.Голуб.

Заступник директора УкрНДІ "ДІПРОМІСТО" Ю.Палеха представив презентацію щодо теперішнього стану вітчизняної містобудівної документації на державному та регіональному рівнях, а також основних європейських принципів регіонального планування, визначених Резолюцією 17-ї сесії Конференції міністрів Ради Європи з питань просторового планування (CEMAT).

Спеціаліст з ГІС технологій, головний інженер ТОВ "Земтехстандарт" Д.Баликіна ознайомила учасників заходу з досвідом щодо основних етапів створення та змістовного наповнення комплексного плану розвитку території територіальної громади.

Начальник КО "Інститут Генерального плану міста Києва" Д.Ликов представив основні аспекти розроблення генеральних планів населених пунктів, планів зонування територій, детальних планів територій, історико-архітектурних опорних планів.

Доповіді супроводжувалися обговоренням в групах та дискусіями стосовно втілення принципів політики інтегрованого регіонального та місцевого розвитку, врахування європейського досвіду щодо необхідності врахування специфічних географічних, природних та культурних особливостей при розробленні планувальних документів усіх рівнів: загальнодержавного, регіонального, місцевого, а також відображення обговорюваних питань при формуванні концепції Містобудівного кодексу України та розробці його проекту.

Захід відбувся 6 липня 2023 року в змішаному форматі (офлайн та в режимі відеоконференції на платформі ZOOM).

Відеозапис заходу можна переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=gK9YjoaT9nI

 

Прес-служба Апарату Верховної Ради України