«Завжди важливо цінувати підтримку тих країн, які з перших днів повномасштабного вторгнення надали безцінну допомогу Україні», — наголосив Руслан Стефанчук під час зустрічі.

Він також підкреслив, що Україна високо цінує те, що саме за керівництва Егілса Левітса Латвія, ні дня не вагаючись, стала на підтримку нашої держави у неспровокованій війні.

Спікер Українського Парламенту  подякував  Егілсу Левітсу за військову, фінансову та гуманітарну допомогу Латвії  і, особливо, за послідовну підтримку Латвією членства України в ЄС. Зокрема, Руслан Стефанчук наголосив, що цього року Україна прагне почати переговори про повноцінне членство в Євросоюзі.

Окрім того, Голова Парламенту України подякував за навчання українських військових у Латвії за стандартами НАТО у 2022 році та плани продовжити й значно розширити відповідні програми цього року.

Окремо співрозмовники обговорили питання притягнення росії до відповідальності за скоєні злочини. Зокрема, Егілс Левітс пообіцяв і далі приділяти особливу увагу цьому питанню як правник.

Наостанок зустрічі, експрезидент Латвійської Республіки запевнив Голову Верховної Ради України, що «політика підтримки, яку сповідує Латвія щодо України, буде продовжена і триватиме до повної перемоги».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України