Зокрема, це була одна з цілей візиту Президента Володимира Зеленського до низки європейських держав.

Про це заявила народна депутатка, заступниця голови парламентського Комітету з питань інтеграції України з ЄС, голова делегації України в ПАРЄ Марія Мезенцева.

«Ми розуміємо, що комюніке саміту НАТО ще не фіналізоване. І тому турне, яке здійснив наш Президент Володимир Зеленський країнами-членами НАТО, має конкретні завдання й результати. Зокрема це стосується і військової допомоги. Так, наприклад, Словаччина пообіцяла надати шістнадцять САУ Zuzana-2, водночас Болгарії розтлумачили безпекову ситуацію та певну філософію великої війни, що триває з 2014 року, із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом закріпили питання продовольчої безпеки, обміну цивільних та військовополонених», - зазначила парламентарій.

Вона також нагадала, що днями після перемовин у Європейській раді була досягнута домовленість про виділення 500 млн євро для подальшого фінансування виробництва ракет земля-земля, а також боєприпасів для артилерійських систем, що будуть передані Україні.

«Також США ухвалили новий пакет допомоги на 800 млн доларів, куди увійшли касетні боєприпаси, певна кількість одиниць техніки, боєприпаси для HIMARS тощо. Ми бачимо, що кулуарна дипломатія продовжується й дає результати. Навіть місцеве самоврядування працює. Зокрема мери українських міст звертаються до міжнародних партнерів, і це стосується не лише господарських справ, а й безпеки на різних рівнях. Тож ми сподіваємося, що саміт НАТО у Вільнюсі не принесе нам розчарувань», - підсумувала народна депутатка.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України