Законопроектом пропонується усунути законодавче упущення щодо використання майна, яке є культурною спадщиною, національними закладами вищої освіти державної форми власності на підставі та на умовах раніше укладених договорів.

Зазначений законопроект, як повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України, направлений на врегулювання питання користування майном, що перебуває в державній або комунальній власності, національними закладами вищої освіти державної форми власності та недопущення потенційної втрати об’єктів нерухомості, якими вони користуються на підставі раніше укладених договорів, а також збереження культурної спадщини України.

Прийняття законопроекту, як зазначається його авторами, усуне невизначеність щодо статусу об’єктів, які перебувають у користуванні національних закладів вищої освіти державної форми власності на підставі раніше укладених договорів, сприятиме забезпеченню належних умов для всіх учасників освітнього процесу, а також збереженню культурної спадщини України.

За результатами обговорення члени Комітету з питань економічного розвитку ухвалили рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти законопроект за основу та в цілому.

На знімку: Архітектурний ансамбль Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Фото з архіву Букінфо.