Два роки тому ПАЕК, що спеціалізується на вирощуванні зернових, бобових і олійних культур, взялася і за городництво. Тут також зростають перець, баклажани, томати, кавуни, дині, картопля, цибуля, морква, буряк, кабачки. Причому цьогоріч під овочі відвели більше площ. Практично увесь вирощений асортимент уже в продажу.
Розпочали вирізати капусту, повідомив власник компанії Юрій Кормишкін на Фейсбук-сторінці підприємства. Один качан заважує від 1,1 до 1,3 кг.
ДО РЕЧІ
Два врожаї на рік — реально
На ланах ПАЕК, де зібрали ячмінь, висадять столовий буряк та моркву.
Після обмолоту озимого ячменю провели оранку, дискування, боронування та нарізаємо гряди для посіву столового буряка та моркви, які дозріють у жовтні. Ось так плануємо отримати два врожаї на рік, зазначає Юрій Кормишкін.
А після збирання ріпаку одразу проводиться обробіток ґрунту під сівбу озимої пшениці. Тож аграрії не мають часу на відпочинок у цю гарячу пору, коли день рік годує.