Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко провів підсумкову зустріч із президентом Фонду Жана Моне, колишнім Головою Європейського Парламенту Петом Коксом, який відвідав Україну із кількаденним візитом, та керівництвом National Democratic Institute в Україні.

Сторони підбили результати візиту та намітили подальші плани співробітництва задля посилення інституційної спроможності українського Парламенту.

Зокрема, йшлося про євроінтеграційний напрям України та головні пріоритети парламентського вектору на шляху до ЄС.

«Євроінтеграція — стратегічний пріоритет для України, і підтримуємо його всіма можливими шляхами, зокрема, конструктивним діалогом заради досягнення політичного консенсусу», — наголосив Перший віцеспікер.

Водночас він акцентував на тому, що шлях до членства в ЄС окреслює певні зобов’язання та завдання для нашої країни та її демократичних інституцій.

«І Верховна Рада України готова виконувати їх заради наближення цілі — офіційного статусу члена європейської родини», — зауважив Олександр Корнієнко та подякував європейським колегам за увагу до України й допомогу у наближенні та адаптації до стандартів Європейського Союзу.

Крім того, співрозмовники обговорили підготовку до дев’ятого раунду Діалогів Жана Моне — можливі теми, головні ідеї та очікувані результати, та домовилися й надалі працювати у робочому форматі.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.