«Безпечне середовище» — це комплексний проєкт, який на базі Центру інфраструктури та технологій МВС України члени комітету обговорили з міністром внутрішніх справ Ігорем Клименком, заступником міністра Богданом Драп’ятим та керівниками профільних відомств.

Керівництво МВС України представило бачення нової філософії безпеки з урахуванням векторів Української доктрини розвитку, визначених Президентом Володимиром Зеленським.
Презентуючи Центр стратегічного аналізу та прогнозування МВС України, Ігор Клименко поінформував про роботу аналітичного центру «Безпечна країна» та єдиної інтеграційної платформи системи МВС, яка, зокрема, містить систему відеоспостереження, дані про роботу блокпостів та вилучення зброї, виявлення схронів, протидію шахрайству.

Центр також здійснює моніторинг та аналіз ситуації на кордоні у пунктах пропуску даних щодо обстрілів, злочинів, пожеж, розмінування, інформації міграційної служби щодо виданих документів, іноземців, які перебувають в Україні тощо.

Народні депутати ознайомилися з роботою системи 112 (єдиний номер для всіх надзвичайних ситуацій), повноцінне функціонування якої впроваджено у місті Києві 7 липня цього року.

Важливим кроком для функціонування служби 112 стало ухвалення Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112», яким урегульовано питання повноважень оперативно-диспетчерських служб (101, 102, 103, 104), визначено джерела фінансового та матеріально-технічного забезпечення, особливості автоматичного отримання даних геолокації тощо.

Конструктивний діалог законодавчої та виконавчої влади дає змогу своєчасно забезпечувати ефективну роботу за всіма напрямами.

За повідомленням прес-служби Апарату Верховної Ради України.

Фото зі сторінки комітету у Фейсбуці.