Про це написала на своїй сторінці у Фейсбуці заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

Це вже не перша партія такої цінної допомоги. Наприкінці минулого року Азербайджан відправив для потреб України 45 силових трансформаторів і 50 потужних генераторів. А загальна сума наданої допомоги на той момент перевищила 17,5 млн доларів США.

Також Азербайджан прийняв на оздоровлення десятки українських дітей та повністю відновив зруйновану під час російського вторгнення школу № 12 імені Заріфи Алієвої в Ірпені.

«Нещодавно на чолі парламентської делегації України відвідала з візитом Азербайджан. На зустрічах високого рівня та під час виступу у парламенті країни — Міллі Меджлісі — висловила щиру вдячність офіційному Баку за зусилля та незмінність позиції щодо надання Україні гуманітарної допомоги.

Своїм рішенням виділити кошти на нову партію гуманітарної допомоги лідер Азербайджану Ільхам Алієв вкотре підтвердив стратегічний характер відносин між нашими державами і народами.

Це дуже важливо в такий час, коли Україна найбільше потребує надійної та системної підтримки від міжнародних партнерів», — зазначила Олена Кондратюк.