Соціальна ініціатива Arm Women Now тісно співпрацює з підрозділами ЗСУ, Нацгвардії, Нацполіції та Державної прикордонної служби.

Представники волонтерського проєкту розповіли: «Ми забезпечуємо наших захисниць на передовій зручною та комфортною жіночою польовою уніформою з початку повномасштабної війни. Нашу форму безплатно отримали понад 4500 жінок-військових. Ми перша в Україні соціальна ініціатива, яка порушила питання гендерного забезпечення в армії та домоглася прийняття на рівні Міністерства оборони України технічної документації на пошиття спідньої білизни для жінок-військових на основі наших розробок».

Тестування відбулося на тренувальній базі батальйону «Легіон-Д» у Києві. Інструктори батальйону провели курс молодого бійця для учасниць. Серед основного: тактичні військові прийоми, проходження перешкод, марш-кидок та стрільба.

Представники волонтерського проєкту Arm Women Now продемонстрували журналістам зразки жіночої військової форми, які перебувають на тестуванні у Міністерстві оборони України.

Засновниця соціальної ініціативи Ірина Никорак розповіла, що жіноча форма шиється згідно зі стандартами НАТО.

Arm Women Now активно співпрацює з Міноборони — щомісяця збирається відповідна робоча група для обговорення нагальних питань.

На знімках: під час проведення заходу.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.