Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко та народні депутати-члени парламентських делегацій Асамблеї Міжпарламентського Союзу (МПС) та у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) зустрілися з африканськими журналістами.

Головною метою зустрічі стало обговорення важливих та нагальних питань щодо ситуації в Україні, обмін думками про наслідки війни як для нашої держави, так і для всього світу.

Зокрема, як повідомив Перший віцеспікер, співрозмовники обговорили важливість протидії російській пропаганді.

«Наша позиція незмінна — світ має знати правду. Кожен винний у злочинах на українській землі має понести відповідальність. Розповіли з колегами про наслідки російського повномасштабного вторгнення для нас — зруйновані міста, вбивства, ракетні обстріли, терор мирного населення... І обговорили наслідки війни для всього світу, зокрема, проблеми з цінами на продовольство та доступності до них», — закцентував Олександр Корнієнко.

У розмові українські парламентарії наголосили на тому, що Україна прагне безпеки як на своїй території, так і у світі.

«Для цього маємо зупинити агресора та продемонструвати, що кожне зло буде покаране. Щоб ніхто і ніколи не захотів повторити злочини й не вчиняв нові», — зауважив Олександр Корнієнко під час розмови.

Насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України підкреслив важливість і продуктивність таких зустрічей та наголосив, що подібні діалоги є «черговим кроком для ефективної комунікації та розуміння між нашими країнами».

Участь у заході також взяли народні депутати—члени парламентських делегацій в Асамблеї Міжпарламентського Союзу (МПС) та у Парламентській асамблеї Ради Європи — Олександр Мережко, Марія Мезенцева, Артур Герасимов, Альона Шкрум.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото: rada.gov.ua