Глава держави високо оцінив активну взаємодію з USAID і відзначив важливу роль агентства в консолідації допомоги нашій країні. «Ціную, що ви побували в Одесі. Навіть попри те, що місто зазнає цими днями посиленого ракетного терору рф. Надзвичайно важливо особисто бачити, що відбувається сьогодні в Україні», — підкреслив Володимир Зеленський.

Президент наголосив на важливості наданої через агентство фінансової та гуманітарної допомоги Україні й висловив подяку за внесок USAID у забезпечення продовольчої безпеки та за нещодавні ініціативи й рішення стосовно виділення додаткової підтримки для малого й середнього бізнесу в Україні, повідомляє пресслужба Президента України.

Про малий та середній бізнес ішлося й під час зустрічі Саманти Пауер з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем. «Вдячні за надання нового пакета гуманітарної допомоги в розмірі 500 млн доларів та 250 млн доларів на підтримку сільського господарства України», — зазначив Денис Шмигаль. Прем’єр-міністр зауважив, що уряд України також зосереджений на підтримці малого й середнього бізнесу через кредитні й грантові програми, інформує Урядовий портал.

Як саме реалізуються проєкти, які фінансує USAID, Саманта Пауер пересвідчилася під час візиту до Бучі. Разом із місцевою владою та віцепрем’єром — міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим вона оглянула результати відбудови міста, зокрема, як працює програма «єВідновлення». С. Пауер відвідала одне з домогосподарств, зруйнованих під час повномасштабного наступу росії минулого року. Будинок відремонтували в межах відбудови вулиці Вокзальної. Внутрішні ж роботи власниця зможе провести за допомогою «єВідновлення».

Як нагадали у Бучанській міській раді, USAID фінансував створення програми «єВідновлення», через яку українці можуть отримати кошти на відбудову помешкань, зруйнованих війною. Сам ремонт у домівках фінансують за гроші Світового банку.

Крім того, разом із першою леді Оленою Зеленською Саманта Пауер відвідала Михайлівсько-Рубежівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини. За сприяння USAID у закладі створено кабінет психологічної підтримки «Дбаю про себе». За сприяння агентства проєкт «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», крім Михайлівки-Рубежівки, реалізується ще в 16 громадах восьми областей України: Чернігівської, Київської, Житомирської, Вінницької, Одеської, Тернопільської, Чернівецької та Івано-Франківської.

Фото з сайту Президента України.