Про це йшлося на нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

«Продовжуємо впроваджувати принцип «Довідки ходять за військовими». Е-черга для проходження військово-лікарських комісій уже запрацювала. Однак її впровадження відбувається занадто повільно. Наразі кількість записаних віддалено начмедами частин становить лише 18 відсотків», — зазначив глава уряду.

У зв’язку з цим Міністерство оборони має прискорити роботу з необхідними підзаконними актами та провести додаткове навчання й інформування начмедів про віддалений запис на ВЛК.
Також за інформацією Міністерства оборони, найближчим часом довідка про обставини травми та відпускний квиток будуть переведені в електронний вигляд. Очікується, що ця опція запрацює в серпні. 

Д. Шмигаль наголосив на важливості виконання відповідної роботи згідно із графіком.

Крім того, прем’єр доручив Міноборони збільшити час роботи територіальних центрів комплектування. «Вони повинні приймати людей щоденно протягом усього робочого часу. Неприпустимо, коли військові стоять у чергах по кілька годин», — наголосив він.

У нараді взяли участь   народні депутати, міністр соціальної політики Оксана Жолнович, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, командувач Медичних сил ЗСУ генерал-майор медичної служби Тетяна Остащенко, представники Міністерства оборони, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства розвитку громад, територій та ін-
фраструктури.

Вл. інф.

Фото із сайту Радіо Свобода.