«Ключовим в умовах війни для нас залишається збереження придатності авіаційної інфраструктури та кваліфікації персоналу. Водночас відновлення польотів буде можливим, щойно дозволить безпекова ситуація. Проте вже зараз ми працюємо над рішеннями та інвестиційними планами, які дозволять швидко запустити літаки.

Вдячний за лідерство у відновленні нашої авіагалузі, конкретні пропозиції та рішення компанії Ryanair — відданому партнеру України», — заявив після зустрічі з Майклом О’Лірі віце-прем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Інвестиційний план включає базування до 30 нових літаків Boeing 737 MAX вартістю понад три мільярди доларів в трьох основних аеропортах України. У такий спосіб українці зможуть мати доступ до бюджетних авіаперевезень.

Також план передбачає повернення до України авіакомпанії за низькими тарифами протягом восьми тижнів після відновлення повітряного простору. Це дозволить виконувати 600 рейсів щотижня з головних аеропортів держави. Крім того, Ryanair хотіла б відкрити щоденні внутрішні рейси між Києвом, Львовом і Одесою, щойно ці аеропорти зможуть їх обслуговувати, інформує прес-служба Мінінфраструктури.