Верховна Рада України 9-го скликання має історичну місію, яка полягає у підготовці країни до повномасштабного вступу до НАТО та Європейського Союзу.

Про це Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк заявила в інтерв'ю Інтернет-виданню «Телеграф».

«Це Парламенту треба прийняти дуже багато законів, адаптованих до законодавства Європейського Союзу. Це Парламенту треба готуватися до перемовин з парламентами країн НАТО. Тому що парламенти 31 країни повинні схвалити рішення та імплементувати набуття Україною статусу повноправного члена НАТО», — заявила Олена Кондратюк.

Віцеспікерка нагадала, що таку ж процедуру ратифікації у парламентах Євросоюзу Україна має пройти для вступу до ЄС. Відтак, роль парламентської дипломатії набуває особливої ваги.

Крім того, Олена Кондратюк наголосила на необхідності стратегічної роботи, спрямованої на майбутнє.

«Дуже багато буде залежати від проривів на фронті, і ми всі молимося, щоб наші хлопці просувалися вперед. Але важливо, щоб ми в тилу, разом з Урядом, забезпечили економічний прорив. Бо це дві складові, від яких буде залежати, як буде розвиватися майбутнє України», — сказала Олена Кондратюк. 

Віцеспікерка звернула увагу, що на тлі суспільних змін, принесених війною, Парламенту, ймовірно, доведеться працювати над новим суспільним договором, який має по-новому осмислити питання безпеки, справедливості, освіти, відновлення і повноти влади для народу.

«Тож для суб’єктного Парламенту у парламентсько-президентській, прошу це не забувати, республіці, роботи буде багато», — резюмувала Віцеспікерка Олена Кондратюк.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України