Зокрема, одному із заступників міського голови щомісяця нараховують у середньому 60 тисяч гривень. Водночас звертається увага на цікаву обставину: посадовиця була відповідальна за облаштування в облцентрі захисних укриттів, але Суми за цим показником посіли одне з останніх місць у державі. Попри явний провал у роботі, чиновниці «виписали» премію в розмірі 320 відсотків посадового окладу. Директор одного з комунальних підприємств міськради за перше півріччя заробила 530 тисяч гривень — її щомісячний дохід становив 88 тисяч гривень. Директор іншого комунпідприємства має щомісяця майже 90 тисяч гривень, тоді як у містян чимало претензій до його роботи. Приблизно така само картина і стосовно інших чиновників міськради та керівників комунальних структур.

Високооплачувані посадовці керують не тими підприємствами і галузями, що заробляють значні кошти та наповнюють місцевий бюджет, а, навпаки, використовують гроші, зароблені громадою. Сумчани вважають, що в умовах війни кожній копійці треба знаходити краще застосування. Бюджет Сум недовиконується на десятки мільйонів гривень, а на грошове утримання чиновного апарату, який має забезпечити наповнення скарбниці, щороку потрібно півмільярда.

Тим часом посадовці сусіднього представницького органу — Сумської районної ради перерахували частину липневого заробітку на потреби ЗСУ і закликали підтримати цю ініціативу чиновників з усіх громад. Загалом в Сумському районі – 16 ОТГ, у тому числі й Сумська міська. Як вони підтримають добру справу колег, стане відомо вже найближчим часом.

Сумська область.