«Електронне декларування потрібно відновлювати якнайшвидше. Відновлювати для всіх. І чиновників, і суддів, і народних обранців... Підтверджую свою позицію і словом, і ділом». Про це написав на своїй сторінці у Фейсбуці Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

«Адже попри добровільність подачі декларацій, що була запроваджена з міркувань безпеки на початку повномасштабного вторгнення, я як Голова Верховної Ради України добровільно подав звітність і за 2021-й, і за 2022 рік.

І тут неважливий номер законопроєкту. Важливий принцип: у демократичному суспільстві декларування — це не лише інструмент запобігання корупції, це елемент довіри суспільства до чиновників.

Може йти дискусія щодо окремих положень, як-от декларування майна на тимчасово окупованих територіях або процедура подачі декларацій тих, хто служить у лавах ЗСУ.

Але НЕ ПРО НЕОБХІДНІСТЬ ПОВЕРНЕННЯ ДЕКЛАРУВАННЯ.

Тому закликаю фракції та групи, позафракційних народних депутатів найближчого засідання підтримати законо-проєкт про повернення декларування.

Це прозорість. Це відкритість. Це довіра.

Це те, що наблизить нас на шляху до членства в Європейському Союзі.

Це той запит на справедливість, спраглість щодо якого сповнює українське суспільство», — зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.