Участь у церемонії також взяли голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, народні депутати України, урядовці, представники медичної спільноти.

Під час вітального слова Голова Верховної Ради України насамперед подякував усім медикам, хто працює як на передовій, так і в тилу, забезпечуючи захист, реабілітацію, підтримку захисників і захисниць та цивільних людей.

Він також нагадав, що Україна вперше відзначає День медичних працівників у іншу дату, ніж це робилося завжди.

«Так відбувається тому, що Україна має свій шлях і свою спрямованість, яка чітко слідує національним традиціям і традиціям християнського світу. Це сьогодні якнайкраще підкреслює всі риси українців. Тому що саме сьогодні на передовій, саме українці виборюють своє право на краще майбутнє. І, безперечно, одними з тих, хто щосекунди перебувають там, надають свою підтримку і допомогу — є наші лікарі», — зазначив Руслан Стефанчук.

Водночас він підкреслив, що Україна також вшановує пам’ять усіх медиків, які, виконуючи свій професійний обов’язок, поклали найцінніше — своє життя.

«Пам’ять — це та важлива основа, яка робить з нас велику націю, тому що ми пам’ятаємо нашу велику історію. Ми живемо у складному сьогоденні, але ми разом будуємо наше світле завтра, де будемо завжди пам’ятати подвиг тих, хто ціною свого життя врятував життя інших», — наголосив Спікер українського Парламенту.

У свою чергу, Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко також висловив глибоку шану та подяку всім, хто сьогодні тримає важкий медичний фронт: «Медична професія — це про величезну жертовність. Щоденно працівники ризикують своїм життям заради інших. І ми втрачаємо наших Героїв-медиків у цій запеклій війні росії проти України. Вічна пам’ять та шана всім!».

З нагоди Дня медичних працівників Голова Верховної Ради України вручив цивільним і військовим медикам відзнаки Верховної Ради України за заслуги перед Українським народом.

Також на знак вшанування українських медиків, які загинули внаслідок повномасштабної агресії рф під час виконання професійних обов’язків, учасники заходу відкрили меморіальну стіну, споруджену за ініціативи Президента України Володимира Зеленського та Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото: rada.gov.ua