Як засвідчила вся наша багатостолітня історія, минуле і сучасне — ще нікому, жодній імперії зла не вдалося позбавити українців відчуття гідності, нестримного прагнення до свободи, самостійності та власної державності.

Українська Державність була, є і буде! Ми постійно вчимося і щоразу стаємо сильнішими у своїх переконаннях, щоразу — рішучішими у відстоюванні права на власну Державу Україна.

Ми виносимо для себе важкі та болючі уроки історії. Один з найголовніших і найактуальніших — треба бути завжди готовими боронити власну свободу, незалежність та державність, суверенітет і територіальну цілісність. Навіть, якщо здається, що спочатку все це далося відносно мирним шляхом.

Сьогодні Україна виборює своє право бути незалежною і суверенною країною у боротьбі з російським агресором ціною великих втрат серед наших військових, так і мирного населення.

Десятки міст зруйновані, ми живемо під постійними ракетними атаками, але стоїмо, бо іншої України в нас немає!

Ми усвідомили, що Українська Держава може вистояти лише маючи сильне, вмотивоване, патріотичне військо — Збройні Сили України, яке має надійну і заслужену довіру суспільства, підтримку волонтерів та мільйонів пересічних громадян.

У День Української Державності ми схиляємо голови перед усіма Захисниками і Захисницями України, перед всіма борцями за Україну впродовж цілих поколінь, які жертвували найціннішим — своїм життям і свободою, щоб ми були вільні.

Слава Українським Героям!