Закладенням і освяченням парку біля селища Стрілкове на Арабатській стрілці активісти козацьких формувань Херсонської, Миколаївської й Запорізької областей відзначили 125-річчя від дня народження лідера селянського повстанського руху півдня України Нестора Махна. 

Місце для висадження понад півтисячі молодих кленів, дубів, беріз і кущів калини козаки обрали не випадково: саме тут тачанки Махна переправлялися через Сиваш, ідучи у свій останній переможний рейд на армію генерала Врангеля. Утім, закладенням парку учасники акції не обмежилися: вони висунули пропозицію клопотати перед владою України і Франції про повернення на батьківщину останків отамана, захоронених на паризькому кладовищі Пер-Лашез.

Тим часом закладення пам’ятного парку в органі місцевого самоврядування назвали «відвертою махновщиною». Голова ради села Стрілкове Олександр Пономарьов заявив, що дерева козаки висадили на землях запасу територіальної громади, однак свої плани із сільрадою не погодили й дозволу на відведення ділянки не одержували. Тепер незрозуміло, хто й за які кошти організовуватиме прибирання, полив і охорону нового парку.

Херсонська область.