У своєму вступному слові Перший віцеспікер зауважив, що війна стала величезним викликом для українського суспільства, і особливо, для української влади й Парламенту зокрема.  

«У перші години і дні після початку війни різні люди і навіть країни казали, що протягом тижня чи двох, чи місяця не стане цієї країни. Але ми вистояли. Вистояв український народ. Вистояла українська влада. І, зокрема, вистояла українська демократія, український Парламент», — зауважив Олександр Корнієнко.

Він додав, що Верховна Рада не тільки вистояла, а й продовжила працювати і в певних аспектах навіть ще активніше та продуктивніше.

«Вистояти — це була перша задача, безпекова. А далі потрібно було не просто вистояти, а ще й працювати утричі більше, ніж до цього. Адже задачі, які постали перед країною, були зовсім нові», — закцентував Перший віцеспікер.

Особливо він наголосив на тому, що воєнний стан накладає багато безпекових обмежень, але Верховна Рада України змогла повністю унормувати свою діяльність і налагодити роботу, враховуючи всі ризики.

Він також подякував усім експертам за увагу до роботи Парламенту та її глибокого аналізу, що є дуже допоміжним у плануванні порядку денного єдиного законодавчого органу країни.

«Водночас важливо, що українське суспільство продовжує працювати, залишається активним навіть під час війни. Це помічаємо не тільки ми всередині, а й визнається світом. І звичайно, ми, як політики, будемо намагатися прислухатися, брати в роботу ті чи інші аспекти зворотнього зв`язку», — підкреслив Перший заступник Голови Верховної Ради України насамкінець вступного слова.

Окрім того, учасники дискусії обговорили презентацію дослідження «Парламент в умовах війни» та наступні дії задля покращення робочого процесу українського Парламенту.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України