Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, звертаючись до присутніх, зазначив: «Українська державність — це понад тисячолітня історія традицій, яка передається з покоління до покоління. І сьогодні я дуже радий, що ми маємо можливість відзначати таке важливе для нашої держави свято. Тому, що держава — це основа нашого майбутнього».

За словами Руслана Стефанчука, під час цієї війни понад 70 працівників Апарату Верховної Ради України, працівників державних підприємств, установ, які підпорядковані управлінню справ Апарату, а також помічників народних депутатів були мобілізовані і деякі з них, на превеликий жаль, не повернулися. «Тому державність — це не роки, це люди, які сповідують єдині ідеї, єдине бачення. І у ці складні для України часи саме ці люди творять великий подвиг. Це подвиг боротьби за Україну», — зазначив він.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко подякував всім, хто від Українського Парламенту щоночі і щодня стоїть на захисті нашої країни.

«Дякую і тим, хто продовжує працювати в Апараті Верховної Ради — попри всі складнощі та обставини з надією і вірою, що ми переможемо. Так і буде. Переможе Україна — вільна, незалежна та демократична! Слава Україні!», — наголосив Перший віцеспікер.

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк відзначила, що «з кожного року історії ми повинні робити висновки. А зараз основний висновок, який ми всі маємо, що за нашу державність, суверенність, незалежність ми повинні боротися, змагатися і ми кожен день повинні її відстоювати».

Олена Кондратюк також нагадала, що зараз понад 60 тисяч жінок є в силах безпеки, 5 тисяч з них — зараз на передовій. «Їм теж дуже важко, як і вам, як і нам усім. Але всі ми розуміємо і віримо, що наша перемога — це ті мрія і надія, яка нам дає можливість далі жити, працювати, навчатися, лікувати, вчити, допомагати один одному».

Зі святом Української Державності привітав учасників зустрічі Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний.

«Цей день формує нашу національну свідомість, зміцнює історичну пам`ять, об`єднує всіх нас від зазіхань на наше минуле, сьогодення і майбутнє. Ми є великим народом зі славною, хоч і непростою, історією. Народом, який є частиною вільної європейської родини», — зазначив Керівник Апарату, подякувавши працівникам, мобілізованим на захист України, які продовжують боронити нашу Державу.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам`ять всіх загиблих, зокрема, провідного інженера-електрика управління адміністративними будинками Петра Торчина, який загинув у бою 25 липня минулого року, та всіх загиблих захисників і захисниць України.

Під час зустрічі працівникам Апарату Верховної Ради України, які стали на захист України, спікер Парламенту вручив державні нагороди та відзнаки, відповідно до Указу Президента, розпоряджень Голови Верховної Ради України та наказів Головнокомандувача ЗСУ.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України