«Ми вдячні Уряду та Парламенту Хорватії, які нещодавно офіційно визнали Голодомор — геноцидом Українського народу.

Рішення Сабору було ухвалене 28 червня 2023 року, в День Конституції України. Це свідчить про глибоке розуміння дружньою Хорватією важливості відновлення історичної справедливості для нашого народу.

Сьогодні своєю агресією в Україні росія також вчиняє геноцид, фактично тими самими методами. Вони прагнуть знищити український народ, нашу мову, віру та культуру. Вони знищують запаси зерна та атакують наші аграрні господарства, намагаючись спровокувати глобальну продовольчу кризу і голод», — написала Олена Кондртаюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

Геноцид 1932—1933 років, нагадала вона, залишився без реальної відповіді міжнародної спільноти. Дехто навіть ставив під сумнів штучний голод в Україні, влаштований комуністами, й допомагав приховувати правду.

«Світ не має жодного права повторити свої помилки цього разу. Невідворотність покарання рф за новітній геноцид Українського народу — моральний, правовий і людський обов’язок міжнародної спільноти», — наголосила заступниця Голови Верховної Ради України.

Фото зі сторінки Олени Кондратюк у Фейсбуці.