До Баку з Києва поїхали 30 дітей, чиї батьки нині на фронті, серед них також діти загиблих захисників України. Протягом двох тижнів вони матимуть насичену програму відпочинку, знайомства з країною та психологічної реабілітації.

«Це те, чого найбільше потребують ці діти. Уваги, турботи, більше приводів усміхатися й радіти дитинству, яке у них намагаються відібрати. Поїхала перша група дітей. Цього року буде ще дві. Готуємо також запуск комплексної програми реабілітації та протезування українських військових в Азербайджані», — розповіла Олена Кондратюк.

Організація відпочинку українських дітей — результат робочої зустрічі та домовленостей Віцеспікерки Олени Кондратюк із Міністром праці та соціального захисту Азербайджанської Республіки Сахілєм Бабаєвим під час нещодавнього офіційного візиту до Баку.

«Цю ініціативу також підтримала Спікерка Міллі Меджлісу, пані Сахіба Алі-кизи Гафарова, коли ми зустрічалися й спілкувалися у Парламенті Азербайджану. І схвалили два Президенти — Володимир Зеленський та Ільхам Алієв — під час двосторонньої зустрічі на саміті Європейської політичної спільноти», — повідомила Олена Кондратюк.

Віцеспікерка відзначила, що Азербайджан — наш друг і стратегічний партнер, тому батькам, рідним і супровідникам не варто переживати.

«Вони нас добре розуміють, співпереживають та мають величезний досвід роботи з дітьми війни. Бажаю дітям гарного відпочинку, подружитися з однолітками, відкрити для себе щось нове й просто добре провести час та набратися позитивних емоцій!» — наголосила Олена Кондратюк.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото Олександра КЛИМЕНКА.