Про це повідомляє перша заступниця голови Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич.

Завдання центру: допомога дітям (зокрема психологічна), лікування і підтримка, превентивна робота, створення дружнього середовища для дітей, які зазнали насилля. Торік на Волині було зареєстровано 232 дитини, які постраждали від насильства. За 6 місяців цього року таких дітей вже 233.

«Дякую благодійникам, представництву організації ООН і ЮНІСЕФ, Українській фундації громадського здоров’я, очільниці за-кладу Ірині Горавській, яка втілила проєкт «Фенікс» у життя, і кожному дотичному за те, що центр працює, що надається належна увага надважливій суспільній проблемі, яка особливо актуальна у час великої війни. Проблема болюча, чутлива, резонансна.

Діти — ідентифікатор нашого суспільства завтра. Діти мають бути здоровими, ми маємо забезпечити для них мирне, щасливе майбутнє. Але, аби система превенції, реабілітації, лікування працювала, необхідна комплексна робота.

Таких центрів має бути вдосталь у нашій державі, бо, на жаль, через війну дітей, які стали свідками насильства або його зазнали, стало в рази більше. Це проблема загальнодержавного рівня», — написала перша заступниця голови комітету.

Центр реабілітації на Волині, як повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України, став сьомим закладом такого типу в Україні.