Учора Президент України Віктор Янукович відвідав з робочою поїздкою Запоріжжя. Глава держави взяв участь в урочистостях з нагоди 80-річчя металургійного комбінату «Запоріжсталь» та відвідав новий обласний перинатальний центр.

«Український металургійний комплекс — це фундамент економічної потужності нашої країни, основа її конкурентного потенціалу. А «Запоріжсталь» — це найважливіша ланка та один із флагманів чорної металургії України», — наголосив Президент.

 За його словами, це підприємство сьогодні, як і багато років тому, відіграє значну роль у житті країни, входить до п’ятірки найбільших підприємств держави.

«Стабільна робота «Запоріжсталі» — це стійке надходження в Україну валютної виручки, це надійне джерело доходів державного бюджету. Все разом це допомагає підвищувати рівень життя наших громадян, рівень їхнього соціального захисту», — сказав Президент, додавши, що підприємство продовжує зростати й розвиватися не тільки за обсягами та якістю продукції, а й за рівнем заробітної плати працівників.

Глава держави назвав досягненням усього колективу заводу масштабну модернізацію і введення в 2013 році в дію комплексу нового обладнання. «Це дуже важливо, оскільки останніми роками конкуренція на світовому ринку металопродукції стає дедалі жорсткішою, і я впевнений, вона й далі посилюватиметься», — зазначив Віктор Янукович.

За його словами, перспективою розвитку вітчизняної металургії є підвищення рівня переробки вітчизняного металу та розширення асортименту продукції. На думку Президента, це дозволить вийти на нові зовнішні ринки. «Водночас збільшиться споживання металу нашою промисловістю, будівельною і транспортною галузями, машинобудуванням», — додав він.

Віктор Янукович привітав металургів «Запоріжсталі» з ювілеєм і висловив упевненість, що завод і далі нарощуватиме обсяги виробництва, активно впроваджуватиме інноваційні технології, випускатиме високотехнологічну та якісну продукцію.

За його словами, на високу оцінку заслуговує активне впровадження підприємством міжнародних стандартів, сучасних систем газоочищення, перехід на конвертерний спосіб виробництва. «Впровадження нових технологій дозволяє істотно скоротити викиди шкідливих речовин і поліпшити екологічну ситуацію в області», — підкреслив Президент.

Він висловив переконання, що зусилля комбінату з підвищення енергоефективності мають стати прикладом для інших промислових підприємств України.

Під час відвідання обласного перинатального центру (на знімку) глава держави наголосив: до кінця 2013 року всі наявні заборгованості в бюджетній сфері будуть повністю погашені. А сам новий акушерський корпус медичного центру має стати одним із найкращих і найсучасніших в Україні. Насамперед йдеться і про новітнє обладнання, і про новітні технології. Навіть повітря тут абсолютно стерильне, адже проходить аж чотири фільтри очистки. Президент пообіцяв присутнім, що в повному обсязі центр запрацює з 1 грудня. А міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова, вже після від’їзду глави держави, побажала персоналу, щоб першим клієнтом закладу став хлопчик, якого, напевне, назвуть Віктором...

 

Запоріжжя.

А ще у травні 2013-го, перебуваючи на підприємстві під час робочої поїздки в Запорізьку область, на зустрічі з колективом «Запоріжсталі» Віктор Янукович наголосив: «Модернізація підприємств гірничо-металургійного комплексу має проводитися відповідно до європейських екологічних стандартів, що дасть змогу розв’язати екологічні проблеми регіонів, в яких вони працюють, та розпочати запровадження відповідних екологічних програм».

Фото Андрія МОСІЄНКА (прес-служба Президента України).