Попри дуже складні воєнні часи Комітет продовжує свою активну роботу.

За період роботи дев’ятої сесії проведено 14 засідань Комітету під час яких розглянуто 70 питань. 10 з розглянутих питань, це питання, які розглянуто на засіданнях Комітету в порядку контролю за виконанням законів, постанов Верховної Ради України, власних рішень.

Комітет було визначено головним з розгляду 17 законопроектів та 4 постанов. З них Верховною Радою України прийнято 2 в цілому як закони та 2 постанови.  Також прийнято 1 законопроект у першому читанні, який готується Комітетом до розгляду у другому читанні.

Розглянуто у Комітеті неголовних законопроектів та направлено до головного комітету 48 висновків. За звітний період увага приділялась правовому регулюванню з питань, що належать до предметів відання Комітету.

За звітний період Комітетом проведено:

Слухання у Комітеті:

- «Як поширити базові інструменти е-демократії на всі територіальні громади»;

- «Смарт інфраструктура для швидкого післявоєнного відновлення та розвитку громад та територій»;

Круглі столи:

- «Бронювання військовозобов’язаних працівників сфери електронних комунікацій»;

- «Законодавче забезпечення з питань цифрової трансформації».

Комітетом також проведено низку зустрічей, робочих груп та нарад.

Важливим пріоритетом для країни зараз є розвиток міжнародних відносин та питання європейської інтеграції.

З цією метою протягом сесії народні депутати України-члени Комітету проводили активну міжнародну діяльність у складі груп з міжпарламентських зав’язків, зустрічей на рівні Європейського Парламенту, національних парламентів, з представниками міжнародних аналітичних компаній, міжнародних експертних семінарів та інших.

Метою цих заходів було зміцнення позицій України у міжнародних відносинах, вступ України до Європейського Союзу; представлення та обговорення результатів стратегічного дослідження "Сценарії: Україна 2040"; питання допомоги українцям під час війни, потреби та перспективи послідовної підтримки воюючої України; наслідки війни та умови життя в Україні; ресурси та збитки, потенціал та реконструкція, підготовка та пріоритети; середньо- та довгострокова підтримка (після війни); вирішення питання конфіскації російських активів; взаємодія систем кібербезпеки критичної інфраструктури; та багато інших питань.

Цифровізація продовжується. Не зупиняємось на досягнутому!

Прес-служба Апарату Верховної Ради України