«Верховна Рада України стала майданчиком дипломатії. Багато лідерів країн, керівників парламентів світу приїжджають із візитами й виступають під куполом. Працюємо за дипломатичною стратегією Президента України Володимира Зеленського й координуємося із зовнішньополітичною командою, яку очолює Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак», — наголосив Перший заступник Голови Парламенту України Олександр Корнієнко під час експертного круглого столу «Саміт НАТО: підсумки Вільнюса — перспективи Вашингтона».

Перший віцеспікер зауважив, що у стінах Верховної Ради України було проведено велику кількість двосторонніх зустрічей, а також уперше в історії відбулося спільне глобальне засідання комітетів Європейського Парламенту та Верховної Ради України: «Багато контактів проходили на міжнародних аренах — деякі з них були вперше, і ми відкривали нові напрями для діалогів». Він додав, що це дозволяє зберігати увагу світу до України, досягати важливих рішень та наближати реалізацію наших цілей.

«Ми очікуємо на позитивні рішення щодо початку переговорів про вступ, зокрема, наближення дати зміни статусу кандидатів на членів Європейського Союзу», — зазначив Олександр Корнієнко.

Окрім того, Перший заступник Голови Верховної Ради України акцентував, що Український Парламент давно вже працює у режимі Україна-НАТО. «Так близько, як ми зараз до Альянсу, ще не були ніколи», — висловив переконання Олександр Корнієнко, додавши, що тому важливими й необхідними є експертні думки заради максимально ефективної реалізації всіх планів.

«На нас чекає непроста осінь. І головна мета залишається спільною — перемога. Маємо працювати в єдності, в одному напрямі та зі спільними ідеями. Це запорука досягнення нашої цілі», — наголосив насамкінець Перший віцеспікер.

У заході взяли участь народні депутати України: члени Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва — заступник Голови Комітету Олександр Копиленко, заступник Голови Комітету Арсеній Пушкаренко, секретар Комітету Андрій Шараськін, члени Комітету Ігор Кривошеєв та Ольга Руденко, а також Перший заступник Голови Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Вадим Галайчук.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України