Тож ця тема і стала предметом обговорення під час зустрічі голови комітету Михайла Радуцького з фасилітатором Оленою Юзьковою, яка допомагає ДП «Медичні закупівлі України» (МЗУ) розробити стратегію розвитку на найближчі три роки.

Нагадавши, у 2018 році комітет розробив законодавче поле для роботи української закупівельної організації, яка б працювала за європейськими стандартами, М. Радуцький зауважив, що відтоді обсяги зекономлених підприємством коштів вражають і демонструють, наскільки прозорим та ефективним став процес закупівель. У середньому при закупівлях медпрепаратів та обладнання через «Медичні закупівлі України» економія для державного бюджету становить значну суму — понад 23%, додав парламентарій.

За його словами, під час зустрічі обговорювались, зокрема, такі теми: самоокупність МЗУ; перехід від закупівель через посередників на прямі договори з виробниками важкого обладнання; повний перехід при регіональних закупівлях на Е-каталоги.

«Усі ці питання ми багато разів обговорювали і з МОЗ, і з МЗУ. Важливо їх зафіксувати та внести до стратегії розвитку підприємства на найближчі роки», — констатував голова комітету.

Вл. інф.