Відповідне звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України вони ухвалили під час 40-ї чергової сесії міськради.

У документі йдеться про те, що у 2021 році було укладено меморандум між урядом та міською владою Дніпра. Мова про фіксовану ціну на теплову енергію для людей, яка повинна утримуватися завдяки відшкодуванню комунальним теплопостачальникам різниці в тарифах з центрального бюджету.

Депутати підкреслюють, що протягом двох минулих опалювальних сезонів міськрада робила все необхідне, аби суми у платіжках містян не зростали. А Кабмін узятих зобов’язань щодо компенсації заборгованості з різниці в тарифах на виробництво, транспортування та постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення не виконав. Тому за перше півріччя 2023 року заборгованість перед міським підприємством «Теплоенерго» становить понад 85 мільйонів гривень.

«Відсутність фінансування підприємства з погашення заборгованості з різниці в тарифах створює загрозливі умови для зриву підготовки, початку та проходження опалювального сезону 2023—2024 років», — ідеть-ся у звернені.

Дніпропетровська область.