Про це йшлося на засіданні Комітету з питань освіти, науки та інновацій, де серед іншого розглядали питання внесення додаткових пропозицій народних депутатів — членів комітету до порівняльної таблиці законопроекту № 9046, який готують до другого читання.

Парламентарії ухвалили рішення викласти пункт 1 розділу І проекту закону про внесення змін до Закону України «Про повну загальну середню освіту» щодо обов’язкових результатів навчання (№ 9046) в такій редакції: «Кожен учень має пройти державну підсумкову атестацію за кожний рівень повної загальної середньої освіти з державної мови, математики, а після здобуття базової та профільної середньої освіти — також з історії України та іноземної мови (крім мови держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором або державою-окупантом). Перелік іноземних мов та інших предметів, з яких може відбуватися державна підсумкова атестація на певному рівні повної загальної середньої освіти, визначається центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки, крім випадків, визначених законодавством». Такі нововведення планують запровадити з 1 січня 2024 року.

Комітет рекомендував парламенту за результатами розгляду ухвалити згаданий законопроект, поданий народним депутатом України Сергієм Бабаком та групою інших парламентаріїв, у другому читанні та в цілому.

На засіданні обговорили також перебіг реалізації державного інвестиційного проекту «Будівництво Міжнародного центру зустрічі студентської молоді України та Республіки Польща» у селі Микуличин Івано-Франківської області.

Члени комітету підтримали ініціативу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника щодо створення Міжнародного центру зустрічі студентської молоді України та Республіки Польща та ухвалили рішення звернутися до уряду з пропозицією передбачити в державному бюджеті на 2024 рік кошти на завершення його облаштування.

Члени комітету одноголосно ухвалили рішення підтримати ініціативу створення Міжнародного наукового центру та звернутися до уряду з пропозицією передбачити в державному бюджеті на наступний рік кошти для завершення будівництва центру та придбання для нього станції оптико-електронних спостережень.

Вл. інф.